Hawaii

För mig som för många andra var det en dröm att komma till Hawaii. Under vår jordenruntresa besökte vi två öar där. Först var vi på Maui och därefter åkte vi till Oahu.

Så helt underbara platser. Måste upplevas.

Ön Maui är min absoluta favorit. Där hyrde vi bil och åkte omkring på ön. Vandrade i djungelliknande områden. Åt räkor på Babba Gump. Fick se lavaströmmar rinna ut i havet. Besökte kaffeplantager och fikade, det mest smakrika kaffe jag druckit. Såg vulkanerna i Haleakala Nationalpark. Vandrade längs kusten och naturligtvis badade i det underbara havet. Jag var helt lyrisk över att bo på ön, precis vid havet. Jag promenerade varje morgon i den varma, djupa sanden innan jag tog ett morgondopp.

2018-10-16 19.48.12

På ön Oahu bodde vi naturligtvis nid Waikiki beach. När vi landat kom en limousin och körde oss till vårt hotell. Vi kunde sitta på vår lilla balkong och titta ut över havet. Vi badade, promenerade omkring i området, shoppade och allt var så billigt. Var på North Shore och beundrade surfarna. Ett besök på Pearl Harbour är naturligtvis ett måste, det är ju en stor del av den amerikanska historien.

Jag vet att det finns många öar att besöka i området och jag åker så gärna tillbaka dit. Även om resan dit hemifrån är lång så kan man ta den i etapper. Som pensionär har man ju tid och får också möjlighet att se mycket på resan till Hawaii.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s