Fiji

Helt underbara paradisöar!

En fantastisk drömresa på så avslappnade öar med en gästvänlig befolkning.
Det känns som att man är ute i ingenstans och med en känsla av välbefinnande. Här njuter man verkligen av tillvaron. Så här bör alla ha det minst en gång i livet.

Jag reste till två av öarna tillsammans med mannen. En av platserna vi bodde på heter Boraira, den andra öns namn har jag glömt. Det spelar mindre roll eftersom alla öarna är så fina.

Efter att ha flugit från Samoa landade vi i Fiji, sov på ett litet hotell nära flygplatsen. Tidigt morgonen därpå började resan till öarna.

Taxi och sen båt i flera timmar. Vi hade bokat 1:a klass så vi åt och drack gott under resan, hade en underbar utsikt över havet och öar vi passerade.

Vi åkte landstigningsbåt till första ön. På stranden stod en grupp och sjöng och hälsade oss välkomna. Vi fick en blomstergirlang om halsen och en uppfriskande drink för att sedan få information om vad man skulle kunna förvänta sig.

Vår bungalow låg på den fina sandstranden. Ett litet boende med allt vi kunde tänkas behöva. Sovrum, badrum, veranda, trädgårdsmöbler och en hängmatta precis utanför. Här skulle vi stanna en vecka. Så härligt!

fiji 2

Vid varje måltid eller aktivitet kunde vi från vår bungalow höra hur man slog på en enorm gonggong. Då, om man ville var det dags för något.

Vi badade, solade, snorklade, låg i hängmattan tillsammans, åt jättegod mat, slappade, vandrade omkring och träffade andra på ön.

Efter en vecka var det, tyvärr dags att åka vidare.

Nästa ö var lite större och något mer kommersiell. En motsats till vår första ö med ett liv i fullständigt lugn och ro.

Vi var fler personer den här gången och det finns till och med en affär på ön.
Alla blev uppropade för att få sin bungalow. När turen kom till oss hade ett litet fel insmugit sig. Mitt efternamn blev plötsligt Kilroy. Vi kunde förstå varför eftersom det var den resebyrån i Stockholm som hjälpt oss att boka resan. Så efter det hette jag Kilroy under vistelsen.

Här var vi med om att steka fisk och grönsaker i en jordugn. Fiskarna kom in på morgonen, fixade fisken, grävde en stor grop och slog in fisk och grönsaker i bananblad. Vid middagsdags, många timmar senare var vi med om att öppna ugnen, ta fram maten och äta. Så gott!

Bakom vår bungalow växte olika frukter, bara att gå dit och plocka en mango, en banan eller vad man önskade sig.
Det finns så mycket mer jag vill berätta om. Det kommer mer så småningom. Något fint att vänta på.

Vår upplevelse av tiden på de två öarna lever för alltid kvar inom mig. Något av det bästa jag någonsin upplevt.

3 reaktioner till “Fiji

  1. Vilket härligt liv du haft!
    Hawaii har jag också varit på.
    Tyckte att klimatet var underbart,till skillnad mot t.ex Västindien. Där var det för varmt och fuktigt.
    Ser fram emot att läsa mer. Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s