Att studera utomlands

Jag har inte så stor erfarenhet av att studera utomlands. Trots det vill jag gärna dela med mig av min erfarenhet under de veckor jag pluggade i södra Spanien.

Jag har sedan länge velat lära mig spanska. Har känt mig lite utanför när folk i min närhet pratar spanska och jag inte hänger med. Jag kan förstå lite enkelt talande spanska och jag kan också läsa och förstå det övergripande på till exempel matvaror.

Men för mig räcker det inte. Jag vill kunna mer, förstå när någon tilltalar mig, vill kunna prata med lokalbefolkningen när jag är på besök i deras land.
Så jag bestämde mig för att gå på en spanskkurs, helst i Spanien.

Jag började leta på nätet, ville hitta en kurs någonstans på en fin och varm plats i Spanien. Det finns flera företag att välja på. Jag bestämde mig för Avista. Jag ringde organisationen och fick så mycket hjälp. Efter samtalet kände jag mig säker på att jag valt rätt.
2018-08-20 18.59.44 HDR.jpg
Jag ordnade alla förberedelser inför resan, beställde flygbiljett, packade för några veckor på varma solkusten, pluggade lite för mig själv. Gjorde ett test som Avista skickade mig. Testet var för att hamna på rätt nivå i språket.
Så bar det av till Nerja.

Skolan heter Escuela de idiomas och ligger i centrala Nerja.
2018-08-21 09.51.29.jpg
Efter taxiresan från flygplatsen möttes jag av personalen som visade mig till rätta. Alla på plats var så trevligt bemötande, så hjälpsamma och vänliga att jag trivdes direkt.

Jag hade bestämt mig för att bo på skolans residens. Delar av undervisningen och några kvällsaktiviteter var i samma byggnad.

Första morgonen, efter en god frukost blev vi indelade i olika grupper beroende på tidigare kunskaper i spanska.

Vi var omkring fyrtio personer från hela världen så vi pratade spanska med varandra när vi kunde, annars blev det engelska på fritiden.

Varje förmiddag hade vi lektioner, efter lunch gjorde jag och alla andra läxorna till nästa dag. Senare blev det promenader i staden, bad på stranden eller i poolen.

Det fanns aktiviteter varje kväll, allt ingick i priset och den som ville hängde på. Jag var med på de flesta tillfällen som erbjöds.

Vi blev bjudna på tapas, vin och öl. Vi lärde oss laga Paella och göra Sangria som vi sedan åt och drack med god aptit.
2018-08-28 22.22.49.png
Vi åkte till Malaga och besökte Picassomuseet, vilket var en fantastisk upplevelse att läsa och se Picassos historia.
2018-08-25 14.33.17.jpg
Vi gick ner i grottorna, Cuevas de Nerja, en kunnig guide berättade om grottornas historia.

Vi blev guidade i vid en stadsvandring där vi fick höra Nerjas historia, vandringen avslutades med en tapasmiddag med gott vin.

Vi åkte till den vita staden Frigiliana som ligger ovanför själva Nerja. En helt underbar stad där det anordnas festivaler och där det finns gator dit inga bilar är välkomna.

Vi tittade på olika filmer på spanska. Vi var på föreläsningar på spanska. Jag häpnade över att jag förstod så mycket av både filmerna och föreläsningarna.

Det hände mycket roligt under de veckor jag var där. Alla vänner jag träffade och alla de fantastiska lärare som gjorde ett helt otroligt bra jobb med oss elever.
2018-08-31 12.46.49.jpg
Jag kan inte nog tacka dem för allt de lärde oss.
Rekommenderar varmt skolan i Nerja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s