Att leta boende utomlands

Under några månader hade vi pratat om att vi ville ha ett eget boende i ett varmare land. Först var vi inne på Grekland som vi verkligen gillar med tanke på språket vi letade vidare.

Vi letade på nätet, först Spanien men efter att ha hittat så många fina platser i Portugal så blev det landet för oss.

När vi hade bestämt oss trodde vi att köpprocessen skulle fungera ungefär som här hemma i Sverige. Men nej, det var annorlunda och det var bara att finna sig i det och försöka hitta rätt väg.

Åter igen blev det mycket letande på nätet. Vi började att titta på hus och lägenheter till salu. Vi koncentrerade oss på platser vid kusten norr om Lissabon. Vi hittade både boende och mäklare som vi senare tog kontakt med.
Det var vår och vi satt på flygplanet till Faro som ligger i södra Portugal. Vi hyrde en bil och körde direkt norr ut, förbi Lissabon och till sist kom vi fram till Nazaré. En liten ort som ligger vid Atlanten. Där hittade vi ett litet hotell med utsikt över stranden. Vi kallade det för Fawlty Towers. Nästan en kopia av originalet.

De första dagarna gick vi omkring i den lilla staden, tog Funicula upp till den över delen av staden. Där hade man utsikt över nedre staden och havet, man kunde se kilometervis bortåt.

Vi tog kontakt med mäklare. I Portugal har man inte visning som i Sverige utan mäklaren körde oss till olika hus och lägenheter som var till salu. Vi åkte runt i två dagar och visst fanns det många fina boenden men inget vi direkt föll för.

Efter två dagar och när vi hade pratat mer med mäklaren sa han att vi nog skulle hitta det vi sökte på Algarvekusten, alltså södra Portugal.
Vi satte oss i bilen och körde söderut. Tidigare hade vi hittat boenden söderut på nätet. När vi satt i bilen ringde vi mäklare Natascha i Lagos. Vi bestämde att träffas på Mc Donalds i Lagos.

Efter att ha kört fel många gånger i den lilla staden lyckades vi hitta platsen. Där var Natascha och hon tog oss först till en lägenhet som vi direkt sa nej till. Efter ytterligare några missar kom vi till lägenheten men stort L. Den ligger på den bästa gatan i hela Lagos.

I alla lägenheter och hus vi tittat hade vi tagit många kort. Så också nu.
När vi kom ut på gatan efter visningen tittade vi på varandra och med bara en blick: DEN HÄR ÄR DET. Vi visste att vi ville bo där i den fina lägenheten. Vi hade båda fastnat direkt men inte visat mäklaren hur stort vårt intresse var.
Vi lade ett bud som var lite lägre än det säljarna sagt.

Vi fortsatte med mäklare eftersom vi bokat flera visningar. När vi kom ut från en lägenhet som vi tittat på ringde mäklaren och talade om att säljarna gick med på vårt bud.

Vilken lycka vi kände. Vilket glädjerus.

Nu skulle köpandet börja.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s