Feel good-litteratur får mig att må bra

Feel good-litteratur finns i massor nu. Verkar vara väldigt populärt. Jag tycker om den genren. På något vis får böckerna mig att må bra. Kanske beroende på att jag lever mig in i olika personers liv.

Jag läser många ”må-bra-böcker”, ibland flera i veckan. Det är för mig ett bra sätt att förstå andra människors liv och leverne. Nästan alltid i sådan litteratur händer något skumt i början, sen trasslar det till sig mer och mer för att till slut oftast sluta ganska lyckligt.

Ibland känner jag att jag kan gissa mig till slutet men många gånger har jag helt fel.

Jag har någon gång sagt att ”jag äter böcker” och för mig betyder det att när jag har läst en bok har jag svårt att komma ihåg innehållet. Visst minns jag i stora drag men inte som många andra som kan repetera fraser, meningar och personernas namn. Så jag skulle inte vara en tillgång i en bokklubb även om jag gärna skulle vilja vara med i en sådan.

Jag kommer undan för undan att rekommendera feel good litteratur som jag har läst och berätta min upplevelse av boken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s