Fina städer jag besökt

Under åren har det blivit besök i många fina städer och flera av dem har blivit favoriter. Jag vill dela med mig av de fina bilder jag har och kanske locka någon att åka.

Under bilresan genom norra Europa besökte vi Bernkastel Kues vid Moseldalen. Jag trivdes så bra i den lilla mysiga staden. Det blev många vinprovningar och vi köpte vin så när vi åkte hem hade vi 105 flaskor i bagaget. Jag kan verkligen rekommendera ett besök längs Moseldalen. 

2018-11-25 10.16.08

San Fransisco var en av städerna vi besökte på vår jorden runt resa. Där vandrade vi gata upp och gata ner och njöt verkligen av allt staden hade att erbjuda. Jag tycker om att promenera och där fick jag verkligen mitt lystmäte stillat. Jag stosar hellre i en stad än på förortsgator och tar varje tillfälle att kunna lära känna en stad. Hoppas snart hitta nya utmaningar för mina promenader.

2018-12-01 08.28.07

En favoritstad är Palma. Vi har bott där både korta och längre perioder.  Bådas 70-årsdagar firades där. Palma har allt jag kan önska mig och åker gärna dit minst en gång per år.  När jag har lärt mig hitta i en stad vill jag helst gå utanför turistområden och hitta mitt eget i just den staden. Det känner jag att jag har gjort i Palma. 

2018-12-03 13.40.33

Ännu en favorit. Prag. Dit åker jag gärna igen. Att strosa omkring i staden, titta på alla fina byggnader,  dricka ett glas öl samt bara njuta av staden har blivit något som jag kan sakna. Även i den här fina staden har jag funnit favoritplatser som t ex Karlsbron och backen upp. Visst är det turistiskt men ett måste varje gång på besök där.

 

2018-12-12 08.23.57

Till Lissabon blev det flera besök när vi bodde i Lagos. Den fina huvudstaden  med dess kullar gör det så inbjudande att vandra omkring i eller ta en tur med spårvagn.  Vid ett tillfälle med spårvagn blev alla passagerare tillsagda att gå ur vagnen. Tydligen skulle chauffören ha en paus så vi fick stå en bit ner i backen och vänta tills han hade ätit och rökt. Vi vågade inte gå därifrån eftersom vi  inte visste var vi befann oss men till sist kom vi tillbaka till där vi kände igen oss. Vilka virrpannor.

2018-12-12 20.48.21

Jag har besökt många fler städer och jag kommer tillbaka med fler tips.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s