Besök i San Fransisco

Tidig morgon 25 september tog vi taxi till JFK för att flyga till San Fransisco. Nästa stopp för oss. Som vanligt med matsäck i bagaget.

Flyg från JFK 07.40 och vi landade i San Fransisco 10.55 lokal tid.

Efter landning blev det taxi till hotell Buena Vista Motor Inn, 1599 Lombard at Gough Street för två nätter. Det visade sig att hotellet ligger på världens krokigaste gata Lombard street men inte på den kurviga delen utan på den rakare och snabbare trafikerade delen av gatan.

Vi packade upp det viktigaste och sen ut på stan för att lära oss hitta som vi alltid gjorde när vi kom till en okänd plats.

Vi upptäckte att vi bodde en bit från centrum så vi bytte hotell till ett hotell som ligger mer centralt. Vi valde REX, därifrån kan man gå längs Embarcadero från the Ballpark till Golden Gate Bridge, utan några backar på vägen.

2013-09-29 00.51.09Vi ville alltid bo ”mitt i smeten” som vi brukade säga. Det är ju där man kan uppleva mer och vi är nyfikna och vill vara med. Nu hade vi hamnat rätt, ansåg vi.

Vi gick gata upp och gata ner. Många backar var så branta att man var tvungen att luta sig mycket framåt. På nervägen gick vi försiktigt.

Vi tyckte att staden såg ut som vi förväntat oss utifrån bilder vi sett tidigare. I sluttningarna klättrade pastellfärgade bostadshus sida vid sida och ibland ett litet kafé eller en restaurang.

Vi åkte cable cars där det inte finns sittplatser för alla. Många hängde halvvägs utanför.

Vi besökte den imponerande Marinan och Union Street och Chestnut Street för Shopping.

Vi åt gott på flera bra restauranger som vi hittade på våra promenader.
Vi köpte en flaska vin, stannade på gatan och drack medan flaskan fortfarande var kvar i papperspåsen. Förbjudet kanske, men kul.
2013-09-26 01.44.09
Vi hoppade på en båt och rundade ön där det nedlagda fängelset Alcatraz ligger
2013-09-25 22.54.58.jpg
Vi promenerade i Golden Gate park. Vi åkte buss på Golden Gatebron, åkte båt under samma kända bro.
2013-09-28 23.46.03.jpg
Pier 39 i Fisherman’s Wharf blev vårt favorittillhåll. Jag tror vi var där en stund varje dag, ofta åt vi soppa som serverades i stora vetebullar. Vi åt skaldjur och tittade på sjölejon.

Vid Pier 39 kan man stanna hela dagarna och hela tiden se något nytt. Vilken underbar palts!
2013-09-26 01.26.01.jpg
Det finns så mycket att se i San Fransisco och vi hann med det vi ville.

Vi hade bestämt oss för att hyra bil och köra High Way no one till Los Angeles där vi skulle bo hos släktingar till en av mina döttrar.
Fortsättning följer………..Vänta bara, det blir om möjligt bara bättre och bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s